niedziela, 31 maja 2015

Pasta z wędzonej makreli z białym serem



Pasta z wędzonej makreli z białym serem to nasze wspomnienie z dzieciństwa
 U nas z dodatkiem cebuli, ketchupu i śmietany
Idealnie smakuje rozsmarowana na pieczywie z masłem


 

Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 25-30 dag białego sera (twaróg)
  • 1 średnia cebula
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 1-2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz



Wykonanie:

  1. Makrelę  obieramy ze skóry, usuwamy ości, przekładamy do miseczki
  2. Do makreli dodajemy ser biały i rozgniatamy widelcem, łącząc z rybą
  3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do pasty. Mieszamy
  4. Dodajemy śmietanę oraz ketchup
  5. Doprawiamy solą i pieprzem



Smacznego!


Zapraszamy do polubienia naszej strony na Facebook'u 

3 komentarze:

Printfriendly

Przyciski