Pasta z wędzonej makreli z białym serem to nasze wspomnienie z dzieciństwa
U nas z dodatkiem cebuli, ketchupu i śmietany
Idealnie smakuje rozsmarowana na pieczywie z masłem
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 25-30 dag białego sera (twaróg)
- 1 średnia cebula
- 3-4 łyżki gęstej śmietany
- 1-2 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
- Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości, przekładamy do miseczki
- Do makreli dodajemy ser biały i rozgniatamy widelcem, łącząc z rybą
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do pasty. Mieszamy
- Dodajemy śmietanę oraz ketchup
- Doprawiamy solą i pieprzem
Smacznego!
Zapraszamy do polubienia naszej strony na Facebook'u
znam, kocham, często robię :) fajna fotka!
OdpowiedzUsuńoliwek
podoba mi się ta pasta
OdpowiedzUsuńMniam:)
OdpowiedzUsuń