Lody, lody dla ochłody.
Na patyku.
Lody typu sorbet. Bardzo truskawkowe.
Orzeźwiające.
Na 6 lodów (kubeczki z małego jogurtu)
- 300 ml gęstego jogurtu naturalnego
- 300 g truskawek
- 100 g cukru pudru
- 200 ml jogurtu owocowego (truskawkowego)
Przygotowanie
- Truskawki myjemy i usuwamy szypułki.
- 150 g truskawek drobno kroimy i mieszamy z naturalnym jogurtem i 50 g cukru pudru
- Pozostałe 150 g truskawek miksujemy z 50 g cukru pudru
- Do kubeczków po jogurtach albo specjalnych foremkach do lodów wlewamy warstwę jogurtu z truskawkami i mrozimy przez około godziny
- Kubeczki wyjmujemy, wbijamy patyczki i wylewamy zmiksowane truskawki. Wkładamy do lodówki na około godziny
- Na koniec wlewamy owocowy jogurt i całość mrozimy minimum 3 godziny
Źródło: "Moje Smaki Życia, nr 6/2014
Smacznego!
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u
Super :) !
OdpowiedzUsuńojj ja chcę takie pyszności
OdpowiedzUsuń